Martell-тэй хамт Коктейлийн дэлхийн өдрийг тэмдэглэе

2025-06-12

Сайн хийсэн коньякны коктейл гэдэг нь зүгээр л орцуудыг хольж нийлүүлэх биш — энэ бол нэгэн онцгой туршлага бий болгох тухай юм. Найзуудтайгаа бааранд хундага тулгаж буй эсвэл гэртээ өөрөө бармен болж тоглож буй ч бай, 5-р сарын 13-ны Коктейлийн Дэлхийн Өдөр бол гайхалтай ундааны урлагийг үнэлэх төгс боломж.

Ихэнх хүмүүс коктейл хийхдээ архи эсвэл ром сонгодог. Харин өөр нэгэн сонголт бол — коньяк. Баялаг, зөөлөн, зөв холисон тохиолдолд гайхалтай сэргээгч ундаа болдог. Хэрэв та коктейл хийх ур чадвараа ахиулахыг хүсэж байвал дараах зөвлөмж болон гэртээ хийж болох амархан, коньяк суурьтай коктейлүүдийг туршаад үзээрэй.

Сайн коньяк коктейлийг юу онцгой болгодог вэ? — Энгийн байдал

Сайн коктейл хийхэд олон төрлийн хачин жигтэй орц эсвэл мэргэжлийн багаж хэрэггүй. Зарим хамгийн амттай ундаа цөөн чанартай орцуудаар л бүтдэг. Санах ёстой үндсэн зөвлөмжүүд:

  • Тэнцвэр чухал. Хэт чихэрлэг эсвэл хэт исгэлэн ундаа таатай биш. Сайн коктейл бол хүчиллэг, амттай, гашуун амтыг зөв тэнцвэржүүлсэн ундаа.
  • Шинэхэн орц хэрэглэ. Жинхэнэ цитрусын жимс, жимсний шүүс, чанартай спирт бол хиймэл холимогноос үргэлж илүү.
  • Мөсний хэмжээ чухал. Жижиг мөс хурдан хайлж, ундааг шингэлнэ. Том мөс удаан хайлдаг тул амтыг хадгална.
  • Гадаад төрх бас чухал. “Бид эхлээд нүдээрээ иддэг” гэдэг үг ундаанд ч бас хамаатай. Сайхан аяга, энгийн чимэглэл ундааг илүү онцгой болгодог.

Эдгээр суурь ойлголтыг эзэмшсэний дараа та өөр амт, хольцуудаар туршилт хийж эхлэхэд бэлэн болно.

Коньякны коктейлийг илүү амттай болгох амархан бармен арга заль

  • Аягаа хөргө. Хүйтэн аяганд ундаа удаан хугацаанд сэрүүн, шинэхэн амттай хэвээр байдаг.
  • Шинэхэн ургамал, цитрус хэрэглэ. Жижигхэн гааны навч, базилик, шинэхэн шахсан лайм таны ундаанд шинэ амт нэмж өгнө.
  • Шейк эсвэл хутгахыг зөв хэрэглэ. Шүүс эсвэл цитрустэй ундааг шейк хийнэ, харин зөвхөн спирттэй ундааг хутгана.
  • Чимэглэлд утга агуул. Лимоны хальс, розмариний мөчир, эсвэл жимс нь харагдах байдал болон амтыг сайжруулна.
  • Ханд бэлд. Коньякийг ваниль, синнамон, ургамлаар хандалж, коктейлдээ өвөрмөц өнгө аяс нэм.

Коктейлийн Дэлхийн Өдрийн түүх

Жил бүрийн 5-р сарын 13-нд дэлхий нийтээрээ хундага тулган Коктейлийн Өдрийг тэмдэглэдэг. Энэ баяр нь 1806 онд The Balance and Columbian Repository сонин “cocktail” гэх үгийг анх тайлбарласан үеэс эхлэлтэй. Тухайн үед спирт, сахар, ус, гашуун амтлагчийн холимгийг коктейл гэж нэрлэдэг байв — энэ нь өнөөгийн олон сонгодог ундааны үндэс болж байна.

Түүнээс хойш коктейл хийх урлаг асар их хөгжсөн. Өнөө үеийн барменууд шинэ амтыг туршиж, хуучны дуртай ундаануудыг дахин бүтээж байна. Үүний нэг тод жишээ бол Rémy Savage — хамгийн цөөн орцоор хамгийн оновчтой амтыг бий болгодог философитой миксологич. 2019 онд тэрээр ердөө хоёр орцтой 22 төрлийн коктейл бүхий цэс гаргаж, 2020 оны “Class Awards”-д ‘Шилдэг ундааны жагсаалт’-ын шагнал хүртсэн билээ.

Шинэ зүйл турш: Martell Swift & Spicy

Коньякийг анх удаа турших гэж буй бол чанарт анхаарах хэрэгтэй. Martell бол энэ тал дээр тэргүүлэгч. Martell Blue Swift нь анхны bourbon торхонд боловсруулсан VSOP коньяк бөгөөд дээд зэргийн зөөлөн, дугуйлаг амт, өвөрмөц зан чанартай ундаа юм. Энэ нь олон төрлийн амттай коктейлд тохиромжтой ба “Martell Swift & Spicy” нь халуун, тропик амттай өвөрмөц хольцтойгоор энэхүү баярт төгс тохирно.


Бүх текстүүдийг хуулах
Уг нийтлэлийн бүх зургийг татах